4 януари 2015 г.

Как да постигнете желаното тяло

Колко пъти сте поглеждали моделите на Виктория Сикрет и сте си мислили колко много искате да имате тяхното тяло ? Но докато си го мислите вие всъщност си похапвате нещо мазничко нали ? А и си казвате, че все пак те са известни модели и имат специални хора, които се грижат за техният хранителен режим и фитнес план, и щом вие нямате тогава ще ви бъде изключително трудно.. и така стигате до решението не само да не станете като тях, а и като цяло да не свалите каквито и да е килограми. Но аз ще ви кажа, че е възможно!

Първо обаче, преди да започнете каквото и да е, трябва да промените мисленето си. Вместо да си казвате "Трябва да тренирам" кажете "Отивам да тренирам". Просто го направете. Не си мислете, че трябва, защото накрая  това "Трябва да тренирам" ще го повторите 500 пъти и все пак няма да отидете да тренирате. 

Истината обаче е, че упражненията са 20%, а хранителния режим е 80% от резултатите. Затова по-важно е да се храните правилно и да промените някои от вашите мисли свързани с него. Все пак има много хора, които дори не тренират, но просто се хранят правилно.

Когато помислите за отслабване вие търсите диети, от тях отслабвате (ако ги спазвате) и след това ги спирате и се връщате към вашият обикновен хранителен режим (ако можем да го наречем такъв изобщо). Но след това забелязали ли сте какво става ? Появява се йо-йо ефекта - връщате си всичко, което сте изгорили преди това. Ето затова не трябва да гледате на хранителния режим като диета, а като начин на живот. Трудно ви е да започнете една диета, защото не искате да ядете толкова зеленчуци и плодове, по-лесно ви е да изпиете една кола и да изядете нещо мазно. Но трябва да запомните едно нещо - отначало ще ви е трудно да започнете, но когато свикнете ще ви е трудно да спрете. 

Направете си един опит за 21 дена:
Не се мъчете с тежки тренировки, ако не ги харесвате или са ви трудни, но сменете хранителния си режим. Откажете сладоледа, шоколада, белият хляб, тортите, бонбоните, чипсовете и бързата храна. Заменете сладкото с плодове. 

Важно правило:
Разберете кога стомахът ви наистина има нужда от храна и кога просто му е скучно.

Запомнете, че:
- Не трябва да се отказвате. Помислете си просто колко ли хора ви познават и си мислят, че ще си останете със същото тяло, а дори и по-дебели. Помислете си колко страхотно ще бъде един ден да ви видят по-слаби и по-силни и какво ли ще бъде тяхното изражение.
- Ако изядете едно парче шоколад не сте развалили нещата.
- Ако изядете два чипса и кола, то тогава само вие губите.
- Трябва вие да мотивирате себе си, никой друг няма да го направи вместо вас.
- Вашето бъдеще се гради над това, което правите днес.
- Ако не е предизвикателство, не си струва.
- Колкото по-малко сладко ядете, толкова по-малко ще ви се прияжда.
- Няма да стане толкова бързо, колкото вие си мислите
А сега нека да видим някои храни и колко калории има в тях:
12 ягоди - 48 калории
50 боровинки - 39 калории
10 грозда - 35 калории
1 малко пакетче стафиди - 42 калории
1 парче свеж ананас - 45 калории
1 малка зелена ябълка - 50 калории
7 стръка целина - 45 калории
7 моркова - 45 калории
1 малка праскова - 38 калории
8 сухи печени фъстъка - 43 калории
Половин филия черен хляб - 37 калории

Видяхте ли колко малко калории са това ? Аз обаче от опит знам, че когато гледаш калориите можеш да се учудиш и да се позамислиш колко са полезни зеленчуците, но все пак нещо ти липсва. Имах нужда да видя най-различни снимки на здравословни храни, за да си кажа "Хей, това изглежда много вкусно! Ще си го направя."

Molly-Yeh

Е, сега след като видяхте всички тези вкусотии и със сигурност ви се прииска да опитате поне една от тях, нека да преминем към упражненията.

В Youtube е пълно с видео уроци, които може да разгледате, но аз искам да ви покажа упражненията, които аз лично правя всеки ден: един път след закуска и втори път преди да легна да спя.

А това може и да ви накара да умрете. :D Наистина! :|
Не е нужно наистина да ги направите всички. Опитвайте се през ден-два и така докато накрая успеете да направите хиляда! Ако достигнете до момента, в който ви е малко по-лесно да го завършите, то тогава може да го правите дори по един път на седмица или две, а може и месец.

И ако имате голям корем, но не го искате, можете да се включите към едно предизвикателство:
Всъщност, ако изгледате клипа ще разберете, че на сайта на Каси можете да намерите и фитнес план за месец Януари. Но не се учудвайте, Каси винаги подготвя планове за абсолютно всеки месец. А ако сте нови тя също има и план за начинаещи, който също споменава във видеото. Линковете към всичките календари можете да намерите в описанието на клипа. За един от тях трябва да се абонирате за сайта на Каси, което ви препоръчвам, но все пак, ако мислите, че ще ви отнеме твърде много време кода е: ThisIsMyYear.

Не забравяйте и да изтеглите нейното приложение, в което ще намерите много други момичета, които следват Каси и това, което тя прави. Там има много здравословни рецепти и снимки от типа "Преди и Сега", които да ви мотивират още повече!

Е надявам се да съм ви помогнала или мотивирала поне малко с тази публикация. Честита нова година, бъдете живи, здрави, щастливи, красиви, богати и тази година направете всичко, което не успяхте, а искахте миналата. И запомнете, че новата година не е, за да създадете "новото Вас", а е още един шанс да направите по-добро и по-силно настоящото Вас.