19 март 2015 г.

3 начина да си повдигнете настроението

Понякога без значение какво правим денят ни изглежда много скучен. Понякога дори не сме сигурни какъв е проблема и защо точно сме в лошо настроение. Надяваме се да не ни се случва често, въпреки че понякога е просто неизбежно, но ние трябва да знаем, че има начини да се справим. Има много проучвания, за нещата, които ефектират върху настроението ни, но тук са любимите ми. Припомнете си ги, когато имате нужда да си повдигнете настроението.

Изяжте нещо
Мазната храна може да ни развесели за минута, когато се чувстваме зле, но това не е отговорът, който търсиме. Хапването на малко черен шоколад  може да подобри настроението ви. Какаото може да повиши нивата на вашият серотонин, да повлияе положително върху емоциите ви и дори върху вашия апетит. Също така бананите, куркумата и горските плодове са известни със способността им да повдигнат нашето настроение.

Слушайте музика
Може би знаете колко много хора използват звукова терапия за облекчаване на стреса и тревожността. Като се съсредоточите върху звуците около вас можете да си повдигнете настроението. Може да медитирате, да слушате класическа музика или пък денс музика. Най-добре е да слушате любимите си песни (не онези, които са бавни и тъжни разбира се).

Създайте нещо
Въпреки, че всички артисти знаят, че създаването на изкуство е от съществено значение за нашето щастие, дори и не толкова артистичните хора трябва да го пробват. В действителност, тези, които ценят изкуството по принцип са по-щастливи  от тези, които не го. Моето предложение е да си заделите няколко минути, за да си направите някаква драсканица, за да боядисвате, създадете лексикон и пр. - няма никакви ограничения. Най-вероятно ще се загубите в създаването и накрая ще усетите, че се чувствате по-добре.