9 април 2015 г.

10 съвета от полицайка

Живеем в ненормален свят и никога не можем да се чувстваме напълно защитени. Ще бъде глупаво от наша страна. Затова е добре да знаем няколко неща, които да си спомним при случай на опасност. Съветите бяха публикувани в Tumblr от нея. След като ги прочетете ги споделете с колкото се може повече хора, споделете с приятели, семейство и познати. Разпространете публикацията чрез Инстаграм, Туитър и Фейсбук.

1. Съвет от Таекуон-до: лакътя е най-силната част от нашето тяло е лакътя. Ако имате възможност да го използвате, направете го! 

2. Ако крадец попита за вашето портмоне или портфейл, НЕ МУ ГО ДАВАЙТЕ. И не бягайте от него с портмонето/портфейла в ръка. Просто го хвърлете далеч от вас. Най-вероятно той е заинтересован от вашето портмоне/портфейл, а не от вас и ще тръгне към него. БЯГАЙТЕ КАТО ЛУДИ В ДРУГАТА ПОСОКА! (По-добре е просто да носите по-важните си неща в джобовете на дънките или якето си. Ключове, пари, кредитни карти и прочие.)

3. Ако някога бъдете хвърлени в багажника на кола изритайте много силно задните светлини на колата и подайте ръката си през дупката. Шофьорът няма да ви види, но всички останали хора на пътя ще ви. Това е спасявало редица животи.

4. Жените имат навика да влизат в колите си след пазар, хранене в ресторант, работа и пр., и просто сядат и започват да пишат, да проверяват неща и пр., НЕ ГО ПРАВЕТЕ! Престъпникът ще ви наблюдава и това ще бъде перфектната възможност за него да влезе в колата и да насочи пистолет към главата ви и да ви каже накъде да карате. ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ВЛЕЗНЕТЕ В КОЛАТА ЗАТВОРЕТЕ ВРАТАТА И СИ ТРЪГНЕТЕ.
Ако някой е в колата и е насочил пистолет към главата ви НЕ ПОТЕГЛЯЙТЕ! Вместо това натиснете гаста и блъснете колата в нещо. Вашата въздушна възглавница ще ви спаси. Ако човекът е на задната седалка ще усети удара по най-лошият начин. След като колата се удари и се спасите чрез възглавницата, отворете вратата и избягайте. По-добре е от това да намерят тялото ви в някое отдалечено място.

5. Няколко неща, които да запомните за влизането в колата си на паркинга:
A.) Бъдете внимателни: погледнете наоколо, погледнете в колата, към предните и задните седалки.
Б.) Ако сте паркирали до голям джип, влезте в колата си през пътническата седалка. Повечето серийни убийчи атакуват жертвите си като ги издърпват в джиповете си докато те се опитват да влязат в колата си.
В.) Погледнете към колата, която е близо до вашата. Ако видите сам мъж на щофьорската седалка просто се върнете в сградата, в която сте били, мола, магазина за храна, работното ви място, и помолете някой полицай или човек от охраната да ви изпрати до колата. ПО-ДОБРЕ Е ДА БЪДЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ИЗВИНИТЕ ЗА НЕУДОБСТВОТО. (И по-добрепараноични, отколкото мъртви.)

6. ВИНАГИ избирайте асансьора вместо стълбите. Стълбищата са най-ужасните места, на които можете да бъдете сами и са перфектното място за извършване на престъпление. Това е повече от вярно най-вече през нощта!

7. Ако той държи пистолет и се опитва да ви контролира, ВИНАГИ БЯГАЙТЕ! Шансовете да ви уцели, докато бягате, са 4 от 100 и дори тогава, най-вероятно НЯМА да успее да нарани някой важен орган. БЯГАЙТЕ, препоръчително в зиг-заг.

8. Като жени, ние винаги се опитваме да бъдем симпатични/мили: СПРЕТЕ. Може да ви довлече огромни неприятности включително изнасилване или смърт. Тед Бънди, сериален убиец, добре изглеждащ, добре образован мъж, ВИНАГИ си играел със симпатиите на нищо подозиращите жени. Той ходел с бастун или накуцвал и често питал за  помощ да влезне в превозното си средство, което му помагало да отвлече следващата си жертва.

9. Още един съвет за безопасност. Една приятелка ми каза, че нейна приятелка чула  бебе да плаче до терасата и  посред нощ. Тя се обадила на полицаят, защото било късно и помислила, че е странно. Полицаят и казал "Каквото и да правите, НЕ отваряйте вратата.." Жената казала, че звучи все едно някое дете е пропълзяло до прозореца и я е страх да не отиде и на улицата. Полицайт казал "Вече сме на път, каквото и да правите, НЕ отваряйте вратата." Той и казал, че смятат, че това може би е сериен убиец, който е записал бебешки плач и го използва, за да примами жените и те да излязат навън. Той казал, че все още не са го доказали, но са получили редица съобщения от жени, които казвали, че могат да чуят бебешки плач пред вратите си, когато са сами вкъщи.

10. Водна измама! Ако се събудите по средата на нощта и чуете как външната чешма работи или мислите, че се е спукала някоя тръба, НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ! Тези хора пускат чешмите с пълна сила, за да излезете навън да проверите и да ви атакуват.

Внимавайте, пазете се и се оглеждайте за съседите!