18 август 2014 г.

Как да избегнете акне

Колкото и да искам да ви помогна да се отървете от акнето, не мога. Всеки има различна кожа и ако на един му действа едно нещо, на друг няма, а дори може да причини по-големи проблеми. Но все пак мога да ви кажа как да го избегнете.

1. Измивайте лицето си сутрин! 
Не знам дали има някой, който не го прави, но сигурно има. Обаче миенето е важно и то не само сутрин. Мийте лицето си поне 3 пъти на ден. Но ако вече го правите и не ви помага, тогава най-вероятно вие използвате сапун. Не го правете. Много хора имат чувствителна кожа и при миенето на сапун те не я измиват и изчистват, а всъщност я замърсяват и раздвазват.

2. Винаги махайте грима си!
Аз не се гримирам, но ако вие се гримирате помнете, че в никакъв случай не трябва да заспивате с грим. А и по принцип избягвайте фондютена. Оставете кожата си да диша.

3. Сменяйте калъфката на възглавницата си!
През седмица или две.

4. Не си пипайте лицето!
Ръцете винаги са мръсни, независимо дали сте ги измили 100 пъти при допира до каквото и да е те отново се замърсяват бавно по бавно. Затова избягвайте да пипате лицето си, за да не пренасяте мърсотията. Същото се отнася и за чопленето на пъпки. Правете го само, ако е нужно, ако не е вие само ще раздразните кожата си.

5. Измивайте косата си често!
По косата също се натрупва мърсотия, която може да бъде пренесена върху лицето!

6. Пийте много вода!
Помага за хидратиране!

И ето едни отделни съвети, които може и да не подействат на всеки:

7. Яжте здравословно!
Стойте далеч от бързата храна. Също така не яжте сладко. Повярвайте ми, знам колко е трудно. Кожата ми е свръх чувствително към сладкото. Дори да отхапя една хапка на утрешния ден веднага ще си проличи. Колкото повече ям, толкова повече излизат. Затова си направих експеримент и не ядох за 1 месец и резултата беше страхотен. Така, че дори и да искате да си хапнете онова кексче или онзи хамбургер, опитайте се да се сдържите. За ваше добро е!

8. Излезте на слънце!
Независимо дали на плажа или вкъщи, просто седнете някъде срещу слънцето за 15-20 минути по един път всеки ден. Наистина ще видите ефекта. 

9. Използвайте лимонена киселина !
Ще унищожи пъпките!

10. Използвайте паста за зъби!
Всяка вече след като си измия лицето си правя нещо като маска от паста за зъби. Звучи странно, но ми помага. Намазвам пастата около цялото си лице и изчаквам 10 минути докато я измия.