4 септември 2014 г.

Как да развалите приятелство (или заздравите)

"moje li da napavish publikaciq 'kak da se razdelish s priqtel' ama ne gadje.Nai dobrata mi priqtelka chesto e mnogo zabavna no nqkoi put ne moga da q turpq,Durji se gadno s men,obijda me i mi se smee.V uchilishte vinagi me izpolzva za domashni i da prepisva na testove poneje imam samo 6ici.mersi"

Един ден можете да осъзнаете, че някой познат от дълго време, приятел или дори най-близкия до вас човек всъщност е "опасен" за вас. Може да се окажете в ситуация, в която вие давате всичко и получавате нищо. Може отначало всичко да е било страхотно, но сега вече негативното отношение от другата страна да е надхвърлило вашите граници на понасяне. Ето и няколко стъпки, които надявам се да ви помогнат да се отдалечите от тях (или да запазите приятелството).

1. Направете си списък.
Направете списък с хубавите и лошите неща от приятелството. Ако хубавите неща са повече тогава се замислете дали искате да дадете втори шанс на приятелството, но ако лошите са повече тогава вече сте сигурни, че няма смисъл да продължавате.

2. Отдръпнете се, когато имате нужда.
Дори и да е най-добрата ви приятелка, все пак не е нужно да сте около нея през цялото време, особено ако не се чувствате добре. Отдръпнете се от тях и ги избягвайте, ако не ви потърсят значи не им пука дори и малко. Но сигурно ще ви попитат въпроси от рода на "Къде се изгуби ? Нарочно ли ме избягваш ? Какво става ?" и ако не искате да продължавате просто им кажете истината.

3. Кажете им как се чувствате.
Дори и да не искате да заздравите приятелството трябва да бъдете честни. Ако те се ядосат тогава просто напуснете. Не чакайте от тях да ви дадат място и да спрат контакта, спрете го сами.

Съвет: Ако нямате достатъчно смелост да им кажете това, което мислите тогава започнете да го повтаряте пред огледалото или на запис. Колкото повече го кажете докато сте сами, толкова по-лесно ще ви бъде да го кажете на тях.

4. Помислете си.
Колко дълго се познавате ? Ако сте стари приятели може би е важно да запазите приятелството, дори и да не е толкова страхотно, колкото е било преди. Да имате някой в живота си, който ви познава от много време е ценно.

Все още ли се забавлявате заедно ? Може би не трябва наистина да спрете всякакъв контакт, а просто да се отдръпнете малко. Вместо да излизате цялата седмица, излизайте само по един път, за да можете да правите любимите си неща заедно.

Какъв би бил живота ви без най-добрия ви приятел ? Чувствате се спокойно или се чувствате тъжно ? Ако още от сега знаете, че ще бъдете щастливи да се отдръпнете от скуката, драмата и негативните чувства, тогава да сложите края е добра идея.

Колко общи приятели имате ? Помислете си за всички общи приятели, които имате и какво ще бъде тяхното мнение, ако се разделите.

Надявам се да съм ви помогнала. Приятен ден :)