1 септември 2014 г.

Случайни съвети #1

Реших да направя публикация изпълнена с всички съвети, които ми идват в главата. И без това не публикувам често, та си помислих, че няма да е зле да направя само една публикация, която обаче да е пълна с много (кратки и лесни) съвети.

1. Носете дрехите, в които изглеждате най-добре!
Избягвайте намачкани дрехи. Също така не носете дрехи с 4 размера по-големи от вашия. Не гледайте да облечете дрехите, които ви правят да изглеждате най-слаби. Ако имате голямо дупе тогава обуйте си късите панталонки и изобщо не се притеснявайте как изглеждате, кой ви гледа и какво мислят за вас. Вече за пореден път го казвам, но трябва да обичате себе си "Как очаквате другите да ви обичат, когато дори вие самите не се обичате". Всеки е запознат с факта, че музиката може да повлияе на човек, така че намерете песните, които ви карат да се чувствате най-добре за себе си. Лично моята е на Бионсе - Flawless/Bow Down. 

2. Носете по-малко грим.
Ако не носите никакъв грим, СТРАХОТНО. Но ако носите НЕ прекалявайте. Никой не харесва момиче с лице цялото обляно във фондютен. "По-малкото е повече". Залагайте повече на естествената красота. И за нищо на света не започвайте да се гримирате, само защото всички момичета около вас го правят. Не ви е нужен грим, така че ако не се чувствате добре, когато сте нагримирана, тогава не се гримирайте изобщо.

3. Обичайте тялото си. 
Обичайте всяка част. Не позволявайте на тъпото общество да определя как трябва да изглеждате. "Дами, ние сме безупречни"

4. Ако искате да покажете част от тялото си, тогава давайте, направете го.
Естествено нямам в предвид да се съблечете голи, но ако искате да носите къси панталони, изрязани блузи и т.н не се срамувайте. Всички ще тръгнат към вас с "курва" и "проститутка", но нека се замислим за едно нещо за миг. Защо винаги е "Научи дъщеря си", какво ще кажете да го променим на "Научи тъпия си син, който не показва никакво уважение към жените". Значи ние да се облечем в шуба, анцунг (не съм сигурна точно как се пише...не ми се смейте) и ботуши, така че да не се види никаква кожа и да не се различава никоя извивка от тялото ни, само защото момчетата не могат да се научат да уважават жените. Не могат да не погледнат една жена като парче месо веднага щом я видят в нещо късо. Не могат да не я зяпат в гърдите или задника. Проблема са те, а не ние! Уважавайте тялото си и не се продавайте, но не се чувствайте засрамена да покажете каквото и да е. Бъдете феминистки и покажете колко секси изглеждате.

5. Имайте самочувствие, но не бъдете арогантни.
Има огромна разлика. Знайте коя сте и какво имате. Гледайте на пред с високо вдигната глава и усмивка на лице. Но все пак бъдете благодарна за всичко и не се мислете за най-висшата. Бионсе е единствения шеф тук. Не се дръжте лошо с хората само, защото мислите, че вие сте по-добри от тях.

6. Искате ли да заживеете по-здравословен начин на живот ? Да започваме:
Пийте повече вода. Яжте закуска. Вечеряйте в 6-7 часа и след това не яжте нищо. Яжте често, но по малко. Яжте плодове. Спортувайте често. Мислете позитивно. Избирайте приятелите си внимателно. Не пийте. Не пушете. В абсолютно никакъв случай, независимо дали искате да сте по-здравословни или просто искате да си живеете живота като обикновен човек, в абсолютно никакъв случай не се дрогирайте. Нужен ви е достатъчно сън. Научавайте нови неща всеки ден. Бъдете спонтанни. Бъдете благодарни. Усмихвайте се дори и в най-лошите моменти. Запомнете едно, ако се е случило нещо изчакайте 24 часа, за да реагирате. Ако след тези 24 часа вече не виждате смисъл да правите каквото и да е, то значи не е имало никакъв смисъл да се притеснявате излишно още, когато се е случило. Правете безопасен секс. Заговаряйте непознати, независимо дали е цял разговор или просто едно "Добро утро". Не правете нещо по принуда. Винаги правете нещо, което ви кара да се чувствате щастливи. "Да правиш това, което искаш се нарича свобода. Да обичаш това, което правиш се нарича щастие." Следвайте хранителната пирамида. Носете чисти дрехи. Мийте зъбите си поне 3 пъти на ден. Взимайте си душ всеки ден, а косата, когато е нужно. Прочетете книга. Гледайте филм. Чуйте се или се вижте с приятелите си. Прекарвайте време със семейството си. Не се подлагайте на стрес. Една топла вана, лека музика, хубава книга и вкусна храна винаги са добра идея. Пазарувайте. "Пепеляшка е доказателство, че нов чифт обувки могат да решат всички проблеми." Яжте повече зеленчуци. Ако трябва да направите 10 лицеви опори, направете 12. Накрая вие самите ще се чувствате добре в кожата си, ще бъдете щастливи и ще се чувствате здравословни!!

7. Какво да правите когато имате настинка ?
Вижте колко ви е температурата. Не казвайте на семейството си, освен ако е наистина сериозно. Стойте си вкъщи. Наспете се добре. Когато аз съм болна отивам да легна с 500 дрехи върху мен и когато се събудя вече се чувствам страхотно. Пийте сироп и приемайте хапчета само, ако се налага. 

8. Още нещо, с което плодовете са полезни.
Черешите успокояват нервната система.Гроздето отпуска кръвоносните съдове. Прасковите са богати на калий, флуорид и желязо. Ябълките помагат на тялото да развие защита срещu инфекции. Динята помага за контролирането на сърдечния ритъм. Портокалите помагат за поддържането на хубава кожа и визия. Ягодите могат да се борят срещу рак и стареене. Бананите са перфектни за атлети, защото дават енергия. Ананасите ака къщите на Спонджбоб .. хахах хахах хах..дам, много съм забавна, да продължаваме.. Ананасите помагат в борбата с артрита. Боровинките предпазват сърцето. Кивито увеличава костната маса. Мангото предпазва от няколко вида рак. Е, ако това не ви накара да искате да изядете един поне един плод, то тогава не знам какво би ви накарало.

И малко случайни цитати, които намерих в телефона си :D
"Не позволявайте на хората да ви третират като цигара. Те ще ви използват, а когато вече са готови с вас ще би стъпчат. Бъдете като дрога, оставете ги да умират за вас."

"Твърде дебела. Твърде слаба. Твърде грозна. Твърде изкуствена. Твърде глупава. Твърде умна. Твърде такава. Твърде онакава. Майната му на обществото."

"Аз ям торта, защото във всеки момент някой, някъде по света има рожден ден."
"Вашите приятели трябва да ви мотивират и вдъхновяват. Вашия кръг трябва да включва добри и подкрепящи хора. Дръжте тях близо. Качество пред количество, винаги."

"Научих, че няма значение какво ще се случи, или колко зле изглежда днес, животът ще продължи, и ще бъде по-добре утре. Научих, че можеш да кажеш много за човек, с начина, по който той се занимава с три неща: дъждовен ден, изгубен багаж и заплетени коледни лампички. ... Научих, че правенето на "живот" не е същото нещо като вземане на "живот".
Научих, че животът понякога ти дава втори шанс.Научих, че не трябва да минем през живота с ръкавица за бейзбол и на двете ръце, за да бъдем в състояние да хвърлим нещо обратно. Научих, че когато реша нещо, с отворено сърце, аз обикновено съм взел правилното решение. Научих, че дори когато имам болка, не е нужно да бъда сам. Научих, че всеки ден трябва да протегнем ръка и да докоснем някого. Хората обичат топла прегръдка или просто приятелска потупване по гърба. Научих, че аз все още имам много да уча. Научих, че хората ще забравят какво си казал, хората ще забравят какво си направил, но хората никога няма да забравят начина, по който си ги накарал да се чувстват ". - Мая Анджелоу

"Ти си книгите, които четеш, филмите които гледаш, музиката която слушаш, хората които срещаш, мечтите които имаш, разговорите които водиш. Ти си звука на океана, дъх на чистия въздух, най-силната светлина и най-тъмния ъгъл. В теб е събрано всичко, което някога си изживял и направил. Ти си всеки един ден. Така, че сам се потопи в морето от знания и съществуване. Нека световете преминават през вените ти и нека цветът изпълни ума ти."

"Наистина ги обичаш нали ? Лесен психологичен въпрос. Не беше спомената никакво име, но ти веднага помисли за някой."

И мисля, че вече трябва да ставам, защото е 06:33 сутринта и още дори не съм спала. Да може да се каже, че изобщо не спазвам правилото за добър сън, въпреки че наистина трябва. Но както и да е... Надявам се да ви беше от полза и да съм компенсирала поне малко от времето, в което изобщо не публикувах. :) Приятен ден и в случай, че все още никой не ви го е казал: Добро утро! Изглеждаш страхотно! Харесвам усмивката ти. НУЖНА СИ и те обичам! Готин задник!