11 септември 2014 г.

Най-добрите съвети за свалянето на килограми (Women's Health)

1. Не забравяйте да се храните правилно
Ходете на фитнес колкото искате, но все пак ще качите килограми, ако изяждате повече калории, отколкото изгаряте. В действителност, хората са склонни да губят повече тегло, ако те наистина се съсредоточат върху диетата си, а не върху физическите упражнение (въпреки, че упражненията са очевидно добри за вас и вашите цели, също!)

2. Движете се, когато можете
Нямате време за упражнения ? Няма проблем.Кратките пристъпи на високо интензивни упражнения като бързо ходене могат да запазят талията толкова добре, колкото по-дългите упражнителни сесии.

3. Пребройте калориите в закуската си
Трябва да се стремите да ядете около половината от дневния прием на калории през сутринта, тъй като метаболизмът ви разгражда храната по-ефективно през сутринта.

4. Яжте внимателно
Яденето между храненията може да помогне на апетита ви, така че да не сте като прасе, когато дойде време за вечеря. Придържайте тези малки хранения до 100 калории.

5. Премислете целите си
Вярвате или не, ако се съсредоточите върху поддържането на теглото си ще имате по-трайни резултати, отколкото ако мислите за отслабване. Хората с този начин на мислете се придържат към здравословен начин на живот за по-дълги периоди от време и в крайна сметка губят повече тегло, според изследванията.

6. Използвайте кухнята
Според проучванията, американците поръчват три нощи в седмицата. Но вие можете да си спестите пари - и повече от 900 калории всяка седмица - ако готвите в къщи.

7. Усъвършенствайте порциите си
Здравословните размери порции ви предпазват от зареждането с излишните калории, които могат да доведат до увеличаване на теглото. 

8. Спете повече
По-малко сън може да ви накара да ядете повече мазнини и високо-калорични храни на следващия ден. Опитайте се да спите между седем до осем часа на нощ.

9. Спете правилно
Намалете термостата през нощта, за да подобрите метаболизма си, докато спите. И се уверете, че в стаята е напълно тъмно, тъй като тъмнината стимулира производството на мелатонин, който може да увеличи изгорените калории и мазнини.