8 март 2015 г.

Храна причиняваща акне

Защо според вас моделите и спортистите нямат проблеми с акнето ? Освен, че поставят хигиената си на високо ниво, спортуват често и пият огромно количество вода, за да се пречистят от токсините, те постоянно са на здравословна диета. Много хора по света се оплакват от това, че са пробвали какви ли не козметични продукти, но ефект против акнето няма. Това е, защото ако искате да премахнете напълно проблема с акнето (без значение дали той е хормонален или наследствен) трябва не само да спрете да наранявате кожата си (да стискате пъпките си и да и нанасяте продукти с високо съдържание на алкохол), а и да промените целият си хранителен режим. Един от вариантите е да станете веган, но ако сте твърд почитател на месото, яйцата и млечните продукти, то тогава единственото решение ще бъде да намалите количеството на някои храни и да увеличите количеството на други.

Като цяло трябва да избягвате много мазните храни, защото те са един от главните причинители на акнето. Млечните продукти като прясно мляко и сирене са причината за съдържането на гной в организма. Трябва да внимавате и със солта, може да консумирате между 6 и 10 г. на ден.

Не е тайна, че захарта причинява акне. Тя намалява броя на здравословните бактерии, което води до проблеми с кожата. Трябва да избягвате тортите, кейковете, сладоледи и пр. Ако смятате, че няма да оцелеете без никакви сладки храни, тогава можете да изяждате по един шоколад всяка седмица в определен ден от вас. Шоколадът естествено трябва да бъде кафяв с поне 40% съдържание на какао.

Ще се наложи да намалите и количеството кофеин и алкохол, който приемате. Достатъчно е да пиете по две кафета и една чаша алкохол на ден.